lördag 25 januari 2014

Lördag

Idag är ingen vanlig dag, nej för idag kommer Marina och Vickis på besök,wooooo!!! Första gången de ska träffa Melina så det ska bli kul och jag saknar dem massa så e på tiden att de kommer :) Dock är det lite nervöst för det känns som man kommer bli dömd hur man är som mamma, då Marina har 5 barn så kan ju det där hehe och Vickis har massa syskon barn osv så hon kan också det där med barn och så har vi mig som innan Melina bara hållit i en bebis ca 2-3 gånger i hela mitt liv, nog för att jag vet att ingen av dem kommer dömma mig men jag är ju lite speciell så tänker så ändå. 
Nu ska jag göra gröt, har kommit på hur gott det är att ha kanel i gröten så nu är det roligare att äta gröt igen än den gamla tråkiga havregrynsgröten. 

En bild från när mina älsklingar var här i maj förra året :)

onsdag 22 januari 2014

Onsdag !


Melina sov "bra" inatt med så himla skönt att känna sig utvilad och inte som ett vrak. Nu sitter jag och äter frukost och tittar på babygym, min underbara syster ska nämligen köpa ett till Melina. Har hittat ett på fyndiq.se som var rosa och jätte gulligt hihi och det bästa var att paketpris med babysitter och Melina behöver ju en baby sitter med, så det blir ju perfekt. 

Idag händer det nog inte så mycket blir nog kanske en promenad med Electra och Mellna men annars så tänker jag stanna inne idag. 

 
            Mammas groda 

tisdag 21 januari 2014

Svårt att komma till ro ?!

Besöket på BVC gick bra, Melina hade gått upp 200 g så nu väger hon 4420 g och är 55,5 cm lång. Efter BVC åkte vi till Birsta och då gjorde jag något jag inte gjort på länge jag köpte något till mig själv och jag köpte inget onödigt utan jag köpte skor och det behövde jag verkligen då jag inte har några jag kan ha nu i vinter. Så det blev 3 par skor från skopunkten och de var på rea alls 3 så de blev väldigt billigt också. 

Melina har skrikit en massa både igår och idag kväll och tror hon har svårt att komma till ro för hon vaknar och skriker direkt när hon somnar och är väldigt lättväckt så nu sitter jag här och vågar inte röra ett finger. Sen krånglar magen ingen så det gör ju inte saken bättre. 

Nu ska jag se om de finns något att äta här hemma, huuungrig!!!

Så underbart!!

Inatt fick jag sova från 3-4 någon gång till 07.40 men inte nog med det kl 9 somnade vi igen och sov till 10.3, så himla underbart!
Igår kom Melinas första barnbidrag, så då åkte hela familjen in till stan och tittade i affärer, tog även en sväng förbi försäkringskassan och sen åt vi på Immergården, både jag och Jocke tog en Biff Rydberg och jag säger bara "Fy tusan va gott det var!!"  Det var en väldigt trevlig dag. Melina sötnosen sov från vi åkte hemifrån tills vi kom hem, mammas duktiga tjej!

Idag ska vi till bvc igen, ska bli kul och se hur mycket hon gått upp nu.

Mammas glad lilla tjej 

söndag 19 januari 2014

God morgon!

Kl är snart 9 och här sitter jag och dricker kaffe och ammar, väldigt mysigt har vi. 
Jag mitt pucko vaknade av att Melina höll på och lät samtidigt som hon flaxade med armar och ben, jag var helt säker på att hon va vaken så jag tar upp henne och tänkte gå på toa och jag säger bara: Herregud !! Vad sur man blev, lillan sov ju och när jag tog upp henne vaknade hon ju och blev jätte arg. 
Bara för att jag sa att Melina inte hade skrkit så mycket så tror ni inte att hon skrek i flera timmar igår kväll/natt ?! Fy vad trött jag blev av allt skrikande, höll på att somna stående så trött var jag så det var behövligt att jag fick sova 4-5 h i natt, helt underbart!! 
Nyhets morgon ett måste på morgonen !

lördag 18 januari 2014

Osäker

Idag blir Melina 5 veckor, min fina underbara tjej har alltså funnits hos oss i 5 veckor nu och det är ju sjukt att det redan gått 5 veckor ?! 
Jag har ju trott att Melina har kolik och på BVC sa de också att de tyckte att de lät som kolik, men nu är jag osäker för igår t.ex. så skrek hon inte alls så mycket visst hon skrek men hon gick ju att trösta och idag har hon typ inte skrikit något. Visst hon har gaser och magknip och kan krampa och skrika en massa men det betyder ju inte att de behöver vara kolik för det. 
Igår åkte jag iväg till Birsta för att handla och jag åkte utan Melina, och det var inte lätt alls utan det gjorde så ont i mig och den timmen jag var borta kändes som 100 timmar ungefär. Jocke var hemma och tog hand om Melina samtidigt som han tvätta, han är så himla underbar min älskade sambo. 
Gud vad hungrig jag är och det gör inte det bättre av att det luktar köttgryta i hela lägenheten. 

Det har kommit en del snö nu, så himla vackert !! 

Electra och Mini-P har blivit riktigt bra vänner nu, för någon vecka sen så fräste min-P så fort Electra va i närheten men nu vill hon ligga så nära som möjligt. 

fredag 17 januari 2014

Fredag !

Äntligen Fredag!! Haha som att jag bryr mig att det är fredag, för mig ser varje dag lika ut spelar ingen  roll om det är Fredag eller tisdag. Men ska väl kanske göra något extra gott till middag och kanske köper något fredagsmys snacks också eller vi får se ?! 
Vad händer idag då ?! Jo, tänkte faktiskt ta en tur till Birsta och gå runt och fönstershoppa lite, bara för att komma ut lite, sen kl 18 ska jag iaf tvätta eller vi får väl se om det blir jag eller Jocke som tvättar, det brukar faktiskt bli Jocke som får sköta den delen. 

Utsikten från vårt vardagsrums fönster just nu, det snöar så otroligt mycket. Inte för att det syns på bilden, men iaf hehe

torsdag 16 januari 2014

Varför ?

Ligger här och myser med Melina och funderar på om jag ska slå på lite kaffe ?! Hur mycket kaffe vågar man dricka, utan att lillan reagerar på det !? Nej usch vad frustrerande det är med kolik, man känner sig så hjälplös då det inte finns något som hjälper. Visst finns det saker som underlättar, vilket e skön. Men annars e det bara att rida ut stormen. 
Varför skulle just vårat barn få kolik?? Tycker väl kanske att vi gått i genom massa elände de senaste månaderna, men tydligen räcker inte det. 


onsdag 15 januari 2014

Bvc

Idag har vi varit på bvc och lillan har gått upp 200 g och sen gjorde sköterskan 1 månads kontroll på henne också och allt såg väldigt bra ut. Dock så fick jag reda på att lillan har kolik och nog för att jag varit rädd för att hon skulle ha de men att få det bekräftat blev väldigt jobbigt. Men jag vet att jag och Jock kommer fixa det och visst det kommer bli as jobbigt men vi får helt enkelt göra det bästa av situationen. 
Var helt slut efter besöket på bvc då de är så mycket snö på vägen så var jobbigt att köra vagnen och trött som man var då jag Max sovit 1h i natt så blir man slut. 
Men när jag kom hem fick jag en positiv överraskning då min underbara sambo städat hela lägenheten så ni kan ju tänka er hur glad jag blev :) 


tisdag 14 januari 2014

Massa kärlek

Brrrr

Usch håller på att frysa ihjäl både inne och utomhus, brrr iskallt är det !! 
Ska alldeles strax åka till Birsta och handla lite, så är lite nervös då jag aldrig åkt buss själv med lillan men "måste" så jag lär mig och inte tycker de e liks läskigt som jag gör nu.
Woho kommer i mina jeans som jag hade
innan graviditeten, så himla nice !! 
Nu ska jag bara se till att kroppen blir lite fastare och gå ner 5-6 kilo så är jag nöjd :) 
Nu ska jag bara dricka upp kaffet sen får jag nog ta och åka,hjälp !! 




Mina fina tjejer myser ❤️

måndag 13 januari 2014

Äta när man ammar ?!

Har precis ätit middag och idag blev det kyckling med broccolimos och det var verkligen jätte gott. Men är lite orolig när jag ätit broccoli då det tydligen är något bebis kan reagera på och få gaser av och det är ju det sista jag vill att min lilla tös ska få men jag tänkte att jag måste ju testa hon kanske inte alls reagerar på. broccoli. Usch tycker det är så svårt att veta vad jag kan äta och inte för vill ju inte bidra till att Melina får ont magen. 
Ska prata med BVC på Onsdag om detta och se om de har några tips. 


Jag var ute och gick med Melina och Electra i det fina men kalla vädret imorse

God morgon !

Jag och Melina sitter och dricker kaffe ( hon dricker mjölk) och tittar på Nyhetsmorgon, jag jagar även katten ( Mini-P) då hon är överallt där hon inte ska vara. 

Idag ska jag försöka städa lite och ta bort jul sakerna (ja jag är seg) men det beror på hur lillan är under dagen. I natt var Melina jobbig, hon skrek och skrek och inget hjälpte hon ville inte ens ta bröstet och det brukar hon nästan alltid göra?! Tror att hon var över trött då hennes ögon knappt orkade hålla sig öppna men när hon stängde dem så började hon tok gråta. Jocke kom också upp och tog över ett tag så jag skulle få vila öronen lite  men lillan ville inte alla somna. 
Tillslut somna hon av ren utmattning , men då var det jag som inte kunde sova istället. 

Hon var på betydligt bättre humör när vi vaknade :)

söndag 12 januari 2014

Träning!

Sitter och tittar på "hur många lingon finns det i världen ?" Den är ju så himla bra !! 
Fick ju en termos av Marina i julklapp och det är helt perfekt att ha nu när man ofta e fast pga amningen, för då kan jag ha kaffet i närheten av mig och blir kaffet i muggen kallt är det bara fylla på med varmt kaffe, perfekt! 
Melina har idag legat på golvet och tränat nacken och det gick super bra :) Hon är verkligen jätte stark i nacken och det har hon varit sen hon var ca 2 veckor gammal.

Mammas tjej gillade inte filmen utan tyckte det var mer underhållande att sova istället ;)


Söndag!

Natten/morgonen gick helt okej, hon skrek lite innan hon somna men annars så har hon varit tyst :) Hoppas att hon inte har lika ont i magen idag, det var verkligen jätte jobbigt att se henne ha så ont.
Satt och tittade på lite bilder från förlossningen och Gud vad pigg jag såg ut haha, stört faktiskt.! Ska skriva förlossningsberättelse också men jag har inte haft ork till det, men innan nästa vecka är slut så lovar jag att jag ska ha skrivit den . 

Här har ni iaf ett smakprov från förlossningen . Dock en väldigt dålig mobilbild 

lördag 11 januari 2014

Trött i huvudet!

Idag har Melina skrikit konstant eller rättare sagt hon har skrikit så fort hon inte har ätit eller sovit. Hon har haft massa gaser och ont i magen men bajsat har hon gjort 4 gånger så det är ju bra åtminstone. Det gör ju så ont att se min prinsessa skrika så för att hon har så ont och det finna inget jag kan göra eller man kan massera och det gör jag och i vanliga fall har det hjälp men inte nu :( Är så orolig för att lillan ska ha kolik, får avvakta och se helt enkelt. 

  Mamma älskar dig ❤️


4 veckor

Idag blir min lilla tjej 4 veckor, helt sjukt vad tiden går fort!! Så kul att se hur hon utvecklas på de här 4 veckorna, hon är t.ex. mer vaken och livlig än tidigare och hon ler och skrattar. 
Nu ligger vi här och myser och tittar på tv, älskar att ha henne på mitt bröst och sniffa på hennes huvud och bara mysa så himla  underbart . 

Nu ska jag försöka vila lite.

Vilar gör också de här sötnosar. <3

fredag 10 januari 2014

Svårt att förstå !!

I morgon har det gått 4 veckor sen Melina kom till världen, det är ju helt sinnessjukt!! Kan ifortfarande inte riktigt fatta att jag är mamma och att Melina är min dotter. Kan sitta och planera massa saker jag vill göra i framtiden och sen kommer jag på att "juste jag har ju barn" för det känns fortfarande lite som att Melina bara är här på besök och kommer snart åka iväg. 
Allting känns så mycket lättare nu med Melina, jag vet oftast vad som är fel när hon skriker och jag vet också hur jag får henne lugn när hon skriker hysteriskt. Jag mår också mycket bättre och känner mig mer lugn och sansad än jag gjorde i början. Allt är mycket bättre nu helt enkelt !!


Nu blir det film och popcorn :)

   En av presenterna vi fick av J's familj 

Melinas favorit plats efter mamma 

torsdag 9 januari 2014

Super mysiga dagar.

Har ju haft Jockes pappa, Cina och hans lille bror här hemma från lördag tills idag Tisdag och det har varit så himla trevligt och super mysigt. 
Älskar verkligen jockes familj och känner mig väldigt bekväm med dem och kan verkligen vara mig själv runt dom.

Lite bilder från helgen :

        Melina och farfar :) 

       En trött liten tjej

  Cina och 2 trötta bröder 

fredag 3 januari 2014

Fredag

Ligger här med en drömmande Melina på bröstet och försöker komma fram till försäkringskassan men det enda de säger är "kundcenter har hög belastning var god försök senare" suck lixom. 
Idag ska vi städa och tvätta för i morgon får vi besök av Melinas Farfar, bonus farmor och farbror som ska stanna hos oss tills på Tisdag, ska bli trevlig men även lite läskigt då jag inte träffat dem så mycket . Men det ska nog gå bra ändå , de är ju jätte trevliga och snälla så har ju egentligen ingenting att vara orolig för. 
Tänkte att jag skulle försöka ge mig ut och gå med vagnen lite idag, går ju inte ut så mycket nu förtiden och det måste det bli ändring på :) 

Värdens sötaste lilla hand ❤️

torsdag 2 januari 2014

Ganska mysigt

När jag var gravid Melina så oroade jag mig för massa olika saker och en av sakerna var amningen, jag var jätte orolig att det skulle kännas konstigt att amma då jag tycker brösten är något jag förknippar med sex. Så var rädd att de skulle kännas jätte konstigt att amma men det gör det verkligen inte, utan tycker faktiskt det är ganska mysigt om jag ska vara ärlig :) Visst det är ganska jobbigt också då man blir ganska låst men annars e det bara mysigt. 

Dricker nu kaffe ur min "super mom" mugg som jag fick av Melina i julklapp hihi ;)

onsdag 1 januari 2014

Utvilad men ändå inte!

Igår var det nyårsafton, och vi hade en lugn och trevlig dag/kväll med god mat och massa mys plus att vi skålade med champagne på 12 slaget. Sen tog dock min frustration över att inte få sova och min trötthet över och jag börja tok böla och sa att jag inte orkade nå mer, men efter ett långt behövligt samtal med J så kom energin tillbaka :) 
Och vet ni ?! Jag och Melina somna kl 04.30 ( ja det blev sent) och sen väckte hon mig kl 8 av att hon var hungrig sen somnade vi om efter matningen runt 08.45 och sen vaknade jag av mig själv kl 12.30, hur sjukt är inte det?! Så behövligt ska jag säga och den sömn borde ha räckt men runt 14.30-15.00 somnade hela familjen på soffan och sov till 16.30 och sen somnade jag och Melina igen vid 18-19 och sov till 20.30 så nu har jag fått sova, det gillas starkt dock känner jag mig nästan mer trött idag än när jag inte sovit. Kommer nog inte vara så lätt att somna i natt dock :-/ 

Idag har Melina haft en sån där jobbig skrik period, när hon bara skriker och skriker och inger hjälper ( tror hon kan ha problem med gaser så hon får ont i magen) livrädd att hon ska ha kolik men hon skriker ju inte varje dag och det kan vara olika tider och både på dagen och kvällen. Jag tänkte iaf köpa sånna där magdroppar för att se om de hjälper, skadar ju inte :-/ 
Det är så otroligt jobbigt att se min lilla tjej ligga stöna och stånka för att försöka fisa men det går inte och nästan ligga och krampa, nej usch det är hemskt och mitt hjärta går sönder varje gång. 


Mammas älskling ❤️