lördag 13 september 2014

Eget rum

Nu har de blivit ett litet uppehåll här i bloggen igen men det e för att datorn har krånglat så denna gång är det inte mitt fel att jag inte skrivit något här på ett tag.

I morse vakna jag 06.30  av att Melina hänger över mig och ler, underbart att vakna till hennes leende så klagar absolut inte :)
Vi gick upp och myste och drack kaffe och välling (Melina fick välling ;) ) och titta på Scooby Doo. Melina tycker att hon e en "stor" tjej nu så bli matad med välling e inget för henne iaf inte på morgonen, så i morse fick äta själv.
Nyvakna så ser lite slitna ut eller ja jag iaf hehe

Sen gick vi ut och gick en promenad och när vi kom in fick Melina leka lite sen var det dags att vila då passade jag på att fixa i hennes rum som har använts till att slänga in grejer som kartonger, kläder julsaker, väskor med mer. Men nu så har jag fixat så att hon kan var där och leka, ser dock väldigt tomt ut då det inte finns några möbler där inne, sängen står ju inne hos och lär göra tills jag ska sluta amma om ca 2 månader (hjälp!) Så kul att se Melinas reaktion när vi gick in i rummet, hon sken upp som en sol så tror hon gilla det. 


I morgon ska vi rösta, dock har jag inte bestämt mig till 100 % än så vi får se hur det blir i morgon.

Nu PH Danmark ;)



söndag 31 augusti 2014

Äntligen!!

Sitter här och tittar på Big Brother som äntligen börjat, hösten är räddad!!
Älskar ju trashiga dokusåpor som Big brother och Paradise Hotel, det e ju så kul att se "vanliga" människor göra bort sig, älskart!!

I helgen så har vi inte gjort så mycket faktiskt, varit otroligt trött så vi har inte orkat göra något faktiskt, ätit cheesecake  har vi gjort. Gjorde nämligen en supergod som bestod av daim och marabou choklad mums. 
Melina har varit jätte duktig och ätit bra och hon har gott från att vila 2-3 h på dagen till 1h och visst hon har varit så trött men hon har skött sig över förväntan faktiskt. Vi har inte märkt någon skillnad än på natten, även om hon äter mer och vilar mindre på dagen så vaknar hon ändå 1000 gånger fast det har ju bara gått någon dag så man vet ju inte kanske blir bättre, hoppas det. 
Jag tror dock eller  hoppas att när jag slutar amma att det kommer bli bättre för ska ju flytta in Melina till hennes rum då och då hoppas jag att hon kommer sova bättre. 

Nästa helg ska jag och Melina på en dagstripp till Övik vi ska nämligen hälsa på Mikaela, ska bli sååå kul att få åka och hälsa på henne. Melina och jag tar tåget upp så e väl lite nervöst, vi har ju åkt tåg förut men då var hon så liten att hon vill ju bara amma och sova så kommer det ju inte bli denna gång kan jag ju med all säkerhet säga haha Melina kommer ha svårt att inte få röra sig så mycket, men men det ska nog gå bra. Det ska iaf bli riktigt trevligt. 


torsdag 28 augusti 2014

Dagarna barra flyger förbi!

Jag hinner ju inte med trodde helt ärligt att det var Onsdag idag men det e ju Torsdag ´, fy vad fort veckan går :(
Jag och Melina var och lekte med Therese och Nadja igår, det var väldigt trevligt. Sen mötte jag och Mellie upp Jocke och handlade lite sen åt vi på donken, mysigt värre!! Dock ångrar jag mig typ varje gång jag äter på donken då jag inte tycker det är värt pengarna men men de e ju lite gott iaf.

Busar med pappa





mammas hjärta



Idag har jag försökt gjort lite små ändringar i våran vardag eller mest i Mellies, ska skriva upp hur hon äter, sover och bajsar så jag kan ha koll och se om jag ser nå mönster då hon ibland varken äter bra och vaknar flera gånger under natten.
Men idag har jag bl.a. gett lunch och middag tidigare än jag brukar och håll i hatten hon har ätit stora portioner :D
Hoppas hon fortsätter äta bra!



Nu kaffe och sen film!

måndag 25 augusti 2014

Måndag!

Halloj !!

Har nyss tittat på idol och nu sitter jag här och dricker kaffe, ska snart söka ett jobb på willys som öppnar i Timrå till årsskifte. Sen har jag gjort glass av kvarg banan och kakao som står i frysen och väntar på mig men den måste först frysa till sig lite innan jag får goffa i mig den :)

I helgen hade vi besök av Therese, Hasse och lilla Nadja, det var väldigt trevligt dock var de här i högst en timme men trevligt var det iaf. Så kul att se Melina och Nadja tillsammans för de e ju nästan lika gamla så att se dem "leka" med varandra e riktigt kul.




torsdag 21 augusti 2014

Vanilj kaffe och planering!!

Nu var det några dagar sen jag skrev något men jag har haft annat för mig på kvällarna när Melina lagt sig så inte blivit av bara.
Melina sover och jag dricker vanilj kaffe och planerar inför hennes 1 års kalas, ska ju ha det i Uppsala så fler kan fira henne, blir ju inte så kul med bara mamma och pappa ?! Hittar så mycket fint men det finaste av allt e nog klänningen jag hittat till henne, wieeeeeeeeeeeeee!!
Sen e frågan vilka jag ska bjuda eftersom Melina inte träffat så många av mina vänner och släkt, men tänkte att de skulle komma ungefär mellan 10-15 st blir lagom tror jag?!

I morgon ska vi till Bvc på 8 månaders kontroll och jag e faktiskt nervös för tror Melina antingen gått ner i vikt eller att hon står still i vikt då hon varit knepig med maten, men har ju försökt amma också men vet ändå om hon får i sig tillräckligt. Jaja det visar sig !!

Idag har Melina lekt med Mollie som e lika gammal som Melina, precis lika gamla också då Mollie också är född den 14 December :) Det var väldigt trevligt.



Mollie

sötnosarna <3


Melina fick presenter av sin moster idag, en brio-gåvagn och en telefon 


söndag 17 augusti 2014

Det regnar!!

Woho det regnar !!!Det är ju för underbart :) Jag hoppas verkligen det gråa vädret fortsätter för jag orkar inte med en till värmebölja. 
Melina vaknade 2 gånger i natt en gång vid 1 och då fick hon välling sen vid 5 båda gångerna var hon vaken typ 30 min men håll i er hon väckte sin kära mamma kl 08.58 förstår ni vilken sovmorgon, har känts som jag gått på speed hela dagen för att jag varit så utvilad. Vågar inte hoppas på att denna natt också blir bra men man vet ju aldrig?!

Precis ätit middag ;)


Melina har blivit så mysig hon vill gärna kramas och gosa massa och det är så mysigt, mammas mysunge!
Hoppas verkligen "mysfasen"  håller i sig ett tag, hehehe!!
NU dags för ekonomi debatt på 1an och kaffe :)

lördag 16 augusti 2014

Man kan ju inte få allt!!

Natten var historisk, Melina sov från 19.30 till 04.00 och somna sedan om inom en 30 min och då sov hon till 7, detta mina vänner har ALDRIG hänt innan. Jag ber av hela mitt hjärta att de fortsätter såhär men tror ju tyvärr det var en gångs företeelse men hoppas gör jag.
Var nästan 100 på att dagen skulle bli bra och att Melina skulle vara glad och nöjd hela dagen, men oj vad fel jag hade :-/ Sötnosen har haft sådana humörsvängar att de inte klok, jag kan ha tittat på henne så har hon börjat gråta av förtvivlan, mammas hjärta!!

Det e så kul att ge Melina mat nu för även om hon inte gillar att man matar henne så Älskar hon att plocka med maten och försöka få in den i munnen, som inte alltid e så lätt men det är nog katter och hund tacksamma för hehe ;) Hon verkligen smackar och ser hel nöjd ut när hon får in maten i munnen så himla sött.
Är dock lite orolig att hon inte får i sig tillräckligt med mat då jag tycker hon e ganska smal men det har jag tyckt förut men ändå har hon följt sin kurva . Vi ska på 8 månaders kontroll på Fredag så får väl se då hur hon ligger till.
Melina 6,5 månad käkande på en majskrok

Nu kaffe och Hell on wheals säsong 3 som jag längtat wieeeeeeeeeeeeeeee !!!

fredag 15 augusti 2014

Fredag

Ska väl börja med att klaga, usch vad leds jag är på att inte få sova!!! Jag vill sova!!
Samma sak inatt, Mellie vakna upp runt 2- 2.30 och somna inte om först vid 5-5.30, kan ju säga såhär efter 4 h sömn på två nätter då e man ganska trött!!

Idag har vi inte gjort nå speciellt, förutom handla och promenerat, men annars bara tagit de lugnt och myst.
Melina vilade 1h från 10 till 11 ungefär och sen tänkte jag att hon skulle få vila runt 2 men det ville inte tösen hon total vägra att sova och vid 15.30 tyckte jag de var försent att vila, då hon brukar lägga sig runt
18.30-19.00. Så lillan åkte runt i sin gåstol och var lite små gnällig sen stod och titta på tv'n och 5 min senare sov hon i gåstolen, så söööt! Så ikväll blev det läggning 19.30-20.00 istället får se hur det resulterar sig ?!

Mammas tröttis !!

Gjorde annanspaj igår kväll, mums!!


Våra fina tjejer




Nu ska jag äta paj och bara ta det lugnt !




torsdag 14 augusti 2014

Mer död än levande!

Precis så känner jag mig, fick ungefär 2h sömn inatt så har gått runt som en levande död här hemma.
Jag är så trött att jag till och med lade upp maten på undersidan på tallriken, hehe då e man trött vill jag lova.

Nog om trötthet, haft en hel okej dag ändå :) Min underbara lilla tjej blir ju 8 månader idag, woho !! Tänk om 4 månader är hon 1 år, det är ju helt otroligt hur fort det går.





Värden finaste 8 månaders <3


Som 8 månaders kan Melina:

  • Sitta själv
  • krypa
  • pincettgreppet
  • sitta på knä 
  • ställa sig upp mot möbler
  • gå längs möbler (väldigt vingligt men ändå)
  • jollra Maaamaaa och baabaaa
  • Flytta saker från ena handen till den andra


Idag har vi varit ute på 1,5 h promenad och sen har vi handlat massa kvarg och keso haha mums ;)
Sen har vi lekt och sjungit allt från idas sommarvisa till imse vimse spindel, dock var det mamma som sjöng mest, Melina tyckte nog mamma skulle vara tyst då hon stoppa in handen i mun på mamma så fort hon tog en ton. Inget bra betyg!!






Nu Kaffe !!!!

tisdag 12 augusti 2014

Sovmorgon

K 7.30 väckte min lilla sötnos mig och eftersom jag gick och lade mig 22.30 så e jag ju ganska utvilad, dock vakna tösen en hel del så riktigt utvilad e man ju ej.
Tror dock att Melina håller på bli sjuk, hon är lite snuvig, hes och gnälligare plus att jag också känner mig lite hängig. Hoppas dock att vi klarar oss.
Så här stod hon i morse mammas stora tjej <3



Sitter nu och dricker kaffe och ser på nyhetsmorgon, medan Mellie åker runt i gåstolen och försöker skrika dock e hon så hes så de låter lite kul, hehe! Ska snart klä på oss och ge oss ut på en promenix med Elektra. Annars idag då? Jo jag ska städa lite och sen bara slappa och ta de lugnt. 


måndag 11 augusti 2014

Ingen egen tid !

Det blev ingen egen tid, Jocke och Mellie följde med istället och det e jag glad att de gjorde för blev en otroligt trevlig dag. Vi var först på banken sen gick vi runt på stan och tittade och sen gick vi på Biteline och åt taco-pizza buffe och det var väldigt smaskigt :)
Melina var väldigt skötsam och glad hela tiden, min lilla gofis <3
Nu dags att diska och försöka underhålla Mellie tills läggdags.





Åka in till stan

Idag ska jag in till stan och glo lite och uträtta några ärenden, Jocke ska ha Melina så blir lite egentid också och det e ju aldrig fel hehe.
Natten var okej men vaknar kl 2 av att Melina står och bankar på väggen, så jag lägger henne ner och hon ställer sig upp och jag lägger henne ner och så håller vi på till 03.30 gulligt att hon ställer sig upp men inte när mamma vill sova.

Jag önskar verkligen att Melina ville äta mer "vanlig" mat hon var jätte mat glad i början sen har de bara blivit värre och värre hon e inte alls intresserad av att äta fast hon äter när hon får plocka själv så det är nog bara det att hon inte vill bli matad, tycker dock de e svårt att veta vad man kan ge henne för "äta själv mat" då jag e livrädd att hon ska sätta i halsen, panik lixom!!! Hon börjar verkligen få till pincettgreppet så hon har ju inga problem att få upp maten iaf men att träffa munnen e en helt annan sak hahaha

såhär söt är jag när jag äter heheh





Nu blir det frulle för oss och Mellis för Melina :)

söndag 10 augusti 2014

Underbar Söndag !

Vaknade 6.50 av en liten tjej som fått tag på mammas vattenflaska, så den låg hon och skakade på, det var tydligen väldigt kul då hon skratta och skratta, så söt!

Idag har vi varit i lekparken och gungat och bara haft det mysig, sen gick vi en promenad också så idag har jag rört på mig mycket vill jag lova. Melina verkligen älskar att gunga det är verkligen roligt att se hur hon skiner upp som en sol när man sätter henne i gungan.
När vi kom så satt jag igång och städa så nu e det rent och fint. Electra fäller ju så otroligt mycket mer hår nu än annars så hela golvet e ju fullt av hund å, sen bidrar jag och katterna också med en hel del hår.







lördag 9 augusti 2014

Mysig morgon!

Gick ju som sagt och lade mig kl 22 igår och Melina vakna några gånger under natten och ville kliva upp 5.30 i morse men det gjorde inget för kände mig ganska utvilad så det är skönt :) Så idag då ska jag träna, woho!! Har inte tränat på typ 4 dagar då jag inte sovit nå vidare.

Melina, jag och Electra gick ut på en promenad halv 8 i morse och var ute lite mer en än 1h, vi gick bl.a. till en lekpark och satt där, hade tänkt att Melina skulle få gunga men lill stumpan somnade hehe.
Nu ska jag göra frulle till mig och Jocke och Melina ska få mellis:)




Marina där e dockan jag prata om ?! Lite svårt att se kanske men han e där hehe

fredag 8 augusti 2014

Snart så...

tänker jag gå och lägga mig, ska bara vänta på att Marina ringer sen ska jag SOVA. Sov ju som sagt inte nå vidare i natt så är helt förstörd eftersom jag inte lyckades vila på dagen .
Så senast 22 ska jag ligga i sängen hade jag tänkt, så tidigt har jag inte lagt mig sen jag gick i skolan tror jag eller kanske om jag haft migrän. Hoppas verkligen jag känner mig utvilad i morgon ?!

Min badande sötnos

torsdag 7 augusti 2014

Inte riktigt människa!

Fy vad jag är trött!!! Varit vaken sen halv 4 då Mellie hade bestämt sig för att inte somna om, försökte på alla möjliga sätt allt från amning till gå runt med henne men nej nej här skulle vi vara vara vakna. Somnade först vid 1 så fått en 2-3 h sömn det känns ju sådär lagom?! NOT!!

Så nu sitter jag här och tittar på nyhetsmorgon och dricker kaffe och lyssnar på Mellie när hon går runt i gåstolen och skriker, inte ett vanligt bebis/Barnskrik utan mer AAAAAAAAAAAAAAAA och tok högt och ljust, det skär verkligen i öronen. Tänkte snart försöka ge henne lite välling och sen gå ut och gå och hoppas att gosungen vill somna så jag oxå får sova lite.

Morgon Lek




Okej sista försöket !!

Detta är sista försöket jag gör i att ha en blogg, jag vill ju !! Det e bara de att jag glömmer bort att blogga eller så tycker jag inte jag har något intressant att skriva om :-/ Men nu j*vlar ska här bloggas och blir det som innan du lovar jag att aldrig mer blogga haha...

Melina 2 månader

Mammas älskling bara växer och växer hon blir ju 8 månader nästa vecka, tänk vad tiden går fort?! Det var de man fick höra precis när Melina kommit att tiden bara flyger iväg och ja det stämmer verkligen för jag tyckte nyss hon var en liten go mufflig bebis som lukta så otroligt gott och lite spya hehe.
Nu luktar hon fortfarande otroligt gott och är ett litet charmtroll som är envis som få och hon använder gärna sin fina stämma för att få som hon vill ;)


Melina 8 månader


Hatar verkligen den här lägenheten som vi bor i, den e jätte fin och har en väldigt fin utsikt men den e som en bastu på sommaren och vi svettas ihjäl och stackars Mellie får massa massa värmeutslag för att de så varmt. Så vintern är mer än välkommen detta år, för det e inte mysigt någon stans med denna värme. 
Längtar till att få gå och lägga sig och känna att man vill dra täcket över sig och att det kalla vattnet man har vid sängen fortfarande e kallt om man vaknar upp på natten, inte varmt som nu och jag längtar till att få sätta på mig mjukisbyxor och tjocktröja och bara gosa in mig i dem .

Känner mer och mer att jag vill flytta härifrån då jag har insett att de väldigt ensamt här och hur mycket jag än älskar att vara med min gosstumpa så hade det varit underbart att få göra något jag och Jocke typ gå på bio eller bara få andas och samla krafter, men vi har ingen vi kan lämna henne hos för vi känner ju typ ingen här och man vill ju inte lämna till vem som helst. Och Nej absolut inte så att vi vill flytta bara för att få barnvakt, utan massa annat oxå. Jag vill ju tyvärr inte flytta till Uppsala även om jag saknar min syster och mina fina vänner men för mycket dåliga minnen och helt ärligt så vill jag inte att Mellie ska växa upp där...
Jag och Jocke har diskuterat om att flytta till hans hemtrakter och om de kommit på tal för typ 2 år sen hade jag skrattat och frågat om han var dum, men nu känner jag att det är precis det jag vill bo i en liten by med närhet till bad och natur, där "alla känner alla", ett ställe där barn fortfarande är barn och inte "vuxnabarn" sen att hans hela släkt bor där e inte heller fel. Jobb då? Jo sörru det som e bra det är att de e nära till flera större städer så det ska inte vara nå problem det enda jag ser som ett problem är att jag inte kommer förstå va de säger haha. 
Om vi nu flyttar så blir det först om kanske 3 år så det e ju ett tag kvar, men jag längtar ihjäl mig !! 

Nu ska jag gå på toa och sen titta på PH-danmark.

Tja rå!!