måndag 30 december 2013

Godmorgon/Godnatt

Ja det är nog väldigt olika, för mig är det "godnatt" eller jag hoppas det iaf men det beror helt på om lillan vill sova, eller rättare sagt om hon KAN sova . Jag behöver få sova är helt färdig !! 
Då var det nyårsafton idag då och här blir det såklart lugnt, vi ska äta en 3 rätters middag och titta på raketer och bara mysa :) 




Min älskade dotter hade ...


gått upp ca 250 g, så himla glad att hon får i sig tillräckligt med mat. Har ju varit lite orolig då jag hört att de e vanligt att bebisen inte får i sig tillräckligt när man använder amningsnapp men nu vet jag att hon verkligen får i sig mjölken. 
Bvc sköterskan var jätte trevlig så det kändes jätte bra och det var inte läskigt någonstans hehe ;) Hon berömde Melina jätte mycket och sa att hon var jätte duktig med att fokusera blicken och även att hon var duktig med att följa med blicken . Min lilla sessa är bäst hihi, stolt mamma ❤️

Jocke tog Melina här på eftermiddagen så jag fick sova ett tag, så himla skönt. .tack babe!! 
Nu ska vi snart äta sallad och titta på film, Melina sover just nu på mitt bröst så hoppas hon vill fortsätta med det tills mamma har fått i sig maten men alla mammor vet att så kommer det säkerligen inte bli utan hon kommer vakna när jag precis ska börja äta :) Tror bebisar har en inbyggd radar som säger åt dem att vakna när mamman ska börja äta, hehe!! 


Jätte dålig bild men min blixt fungerar ej på mobilen :(

Bvc besök


Om ca 15 min kommer bvc hit på hembesök, de kommer bl.a. meta och väga henne :) Lite nervöst är det, känns som de kommer dömma allt man gör, även om de bara är här för att hjälpa och ge stöd. 
Melina har inte sovit en blund i natt, alltså har mamman inte heller sovit något :-/ Hon har legat och stönat och stånkat samtidigt som hon skrikit en massa, stackars Lill tjejen.
Så det är besöket känns ju jätte bra tajmat ledsen och grinig bebis och trött och gring mamma .Pappan?! Ja han ska vi inte ens tala om ...

Nu ska jag fixa kaffe !!!


söndag 29 december 2013

Vad ska man äta idag?!

Sitter här och ammar och dricker kaffe, (hehe skön kombo) och försöker komma på vad man ska laga för mat?! Jag vill ha lax men Jocke är inte så förtjust i lax så tror inte han är jätte sugen på det, nä fy vad svårt och allt ligger ju frysen så vad jag än väljer kommer det ta tid. Så är man hungrig också, då är det ju jätte svårt att komma på vad man ska äta :-/

Melina har ont i magen tror jag för hon stönar och stånkar och har sig som hon skulle bajsa men det kommer inget sen blir hon jätte ledsen, stackars mammas lilla hjärta :(

lördag 28 december 2013

Mammas hjärta


Länge sen nu !

Har inte varit inne på bloggen på länge då vår älskade dotter kom till världen den 14 December, hade då gått över tiden med 13 dagar. Tror hon väntade med att komma så jag kunde gå på min älskade mammas begravning. Det har varit väldigt mycket den senaste tiden som ni säkert förstår så bloggen har blivit lidande men ska försöka blogga 1 gång om dagen iaf.
 
Här är vår perfekta lilla dotter Melina ❤️
Tänkte att jag skulle skriva en liten förlossningsberättelse oxå men det får bli i ett annat inlägg :)

söndag 8 december 2013

Saknar min mamma!

Idag är en sådan dag då jag saknar mamma lite extra mycket :-/ Jag har fortfarande svårt att förstå att hon inte finns nå mer min älskade mamma, känns ibland som hon bara har tappat sin telefon och inte kan ringa mig men att hon snart kommer ringa och fråga hur det är med magen ?! Vet precis vad hon skulle säga idag om hon hade ringt typ något stil med " Men hallå, vad håller hon på med där inne ? Säg åt henne att mormor kommer dra henne i öra om hon inte kommer ut nu" Hon var så otroligt glad för att hon skulle bli mormor och hon såg fram i mot det så himla mycket. Jag blir så arg att hon aldrig fick chansen att träffa sitt barnbarn, det är fan inte rättvist någon stans.
Jag har alltid kunnat prata med min mamma om allt och då menar jag precis allt, min mamma var min bästa vän samtidigt som hon var min mamma och vi pratade i telefon minst 2 gånger dagligen och ibland ännu mer och många kanske tycker att det är konstigt, men helt ärlig är så himla glad att vi hade en sådan bra kontakt som vi hade, för nu när hon inte finns nå mer så behöver jag inte känna t.ex. att "jag önskar att jag och mamma pratade mer" eller "tänk om jag hade haft bättre kontakt med mamma" för jag vet att jag mamma inte skulle kunna haft bättre kontakt än vi hade.
Det har ju alltid bara varit jag , min syster och min mamma hela min uppväxt det är nog därför min relation med mamma varit så bra och stark som den var och jag är den jag är idag tack vare mamma jag har fått alla hennes bra sidor och visst jag har tyvärr fått de sämre sidorna hon hade också men dock väger de goda över så det gör inget.
Mamma gjorde verkligen allt för mig och min syster och såhär i efterhand skulle jag önska att hon gjort lite mer för sig själv och jag önskar att jag kanske hade sagt ifrån när hon ville hjälpa mig för ofta satte hon sig själv i klistret för att hjälpa mig och visst jag vet att mamma ville hjälpa mig men ändå och det värsta hon visste var när jag eller min syster var ledsna och mådde dåligt och jag är helt övertygad om att mamma vakar över mig från himlen, och jag kan ibland höra hennes röst som säger åt mig att vara stark och kämpa på och det är helt ärligt det som gör så att jag inte bryter ihop och ger upp.

På Tisdag har det gått en månad sen världen förlorade världens finaste ängel och det gör fortfarande lika ont och på Torsdag är det dags för begravning och den ovissheten jag går runt med nu om jag ska kunna gå på den heller inte är så otroligt stressande. Jag vet att jag inte kan rå för om det skulle vara så att bebis bestämmer sig för att komma ut efter i morgon för då finns det en stor chans att jag missar den, då jag inte vet hur jag eller bebis kommer må efter förlossningen, tyvärr kan jag ju bara acceptera läget om det skulle bli så att jag inte kan gå på begravningen och jag vet att mamma skulle förstå. Men det känns ändå för jävligt rent ut sagt!! Snälla bebis kom ut nu !!!



Saknar dig mamma <3

lördag 7 december 2013

Bf+6

Jaha då var det Lördag idag och har i dag gått 6 dagar över tiden, kul ? Nopp! Jag är inte så leds på att vara gravid utan jag måste bara ha ut henne då jag ska på mammas begravning den 12:e, är livrädd att hon ska komma ut den 11:e eller 12 och att jag inte ska kunna gå på begravningen :( Usch vet inte vad jag kommer ta mig till då  ?! Eller det finns inte så mycket jag kan göra utom att acceptera att läget är som det är och jag kan inte styra över det , men jag behöver verkligen få säga hej då till mamma.
Hatar att jag inte bara kan känna längtan efter våran bebis utan ska känna stress och sorg samtidigt, det är inte rättvist men egentligen vad tusan i världen är rättvist ? 

Älskar Lördagar då det innebär "bröd frukost" för vi äter ju bara gröt till frukost på vardagarna och sen äter vi bröd på helgen, så man längtar ju jätte mycket efter Lördag morgon :) Idag så tänkte jag att jag skulle åka till Ikea och springa där och kolla för en bekant sa att Ikea har fått igång hennes förlossningar med båda barnen så det är ju värt ett försök tänkte jag, men har verkligen känt mig helt färdig så har mest legat och vilat och bara tagit det lugn. Men i morgon då tänker jag åka på Ikea! 

Nu är det snart dags att börja med maten, woho !! Idag blir det fläskfile-panna med stekt potatis, det blir smaskens. Igår gjorde jag en kyckling curry bacon paj det var också väldigt gott. 



Lördags frukosten

Den otroligt goda pajen :)


torsdag 5 december 2013

Lång dag!!

Den här dagen har verkligen känts lång, kan ju vara för att jag klev upp 06.15 och inte 12 som jag brukar hehe ;) Känns nästan som det varit 2 dagar i 1 eller något sånt. Trött och slut är jag åtminstone !
I morgon börjar Jocke 07.00 så då blir det att gå upp typ halv 6 så kommer vara helt förstörd i morgon,
 men kan ju gå och lägga mig efter jag varit ut med Electra men brukar vara pigg efter en promenix med henne.
Ingen bebis än och lär inte bli någon idag heller, men i morgon tycker jag faktiskt att hon kan ta att komma för nu börjar jag bli lite leds på detta. Så snälla bebis kom ut, vi längtar efter dig ju <3


Nej nu går ögonen i kors här så ska lägga mig i soffan och slappa lite .

Tokig katt och Bf+4

Gick upp kl 06.15 och gjorde i ordning gröt till mig och Jocke sen följde jag och Electra han till bussen, han började sitt nya jobb idag så det blir en ganska stor omställning för oss båda som är nattmänniskor ut i fingerspetsen till att gå upp tidigt på morgonen och att vara ifrån varandra så många timmar är vi inte heller vana vid, men det ska nog gå bra eller det kommer gå bra vi måste bara vänja oss lite.

Jag har diskat och plockat lite här hemma, sen har Mini-P varit katastrof sen 07.30, hon har häng och klättrat i gardinerna, klättrat på tv'n, försökt slänga sig efter taklampan, hoppat in dörren , klättrat på dörren , försökt krypa ner i fönster lampan ( Sån där glasboll från ikea), hängt i mitt ben, dragit och lekt med alla sladdar som finns i denna lägenhet, försökt ha ner varje blomma som vi har. Och detta är bara det jag orkar skriva, så då kan ni tänka er hur jag har haft det.
Något roligt som hänt idag är att i morse gick min slempropp, har trott att den gått förut men det har den ju inte gjort för nu såg man verkligen att det var den. Så förhoppningsvis startar förlossningen inom någon dag, har ju ändå gått över 4 dagar nu så tycker väl att hon kan komma ut till oss nu.

Nu ska jag titta på paradise hotell Sverige, har ju haft väldigt svårt för svenska paradise då jag tyckt de som är med alltid gör sig till en massa, norska och danska paradise känns mer "naturligt" på något vrickat sätt, men nu tänkte jag faktiskt ge svenska en chans och se om det är nå bra ?!


onsdag 4 december 2013

BF+3

Fy tusan vilken natt jag har haft, fick värdens värdens migrän vid kl 23 igår och hade så ont och mådde så illa att jag inte somnade först vid 06.30 och sen sov jag till 10 ungefär så man har ju inte sovit nå vidare men är bara glad att migränen är borta.

Idag har jag gått över tiden med 3 dagar, suck!!! Jag vill att hon ska komma nu, vill inte vänta längre. Kan väl inte vara så himla trevligt i magen eller?! Undrar verkligen hur det kommer kännas när det sätter igång, ont kommer det göra det har man förstått men frågan är, hur ont ?! Jag hoppas verkligen förlossningen går fort och att jag och bebis mår bra efter förlossningen så vi kan åka hem så fort som möjligt.

Nu känner jag hur ögonen går i kors så ska nog lägga mig och vila ett tag, sen blir det hemmagjord pizza :)


Electra och magen vecka 27

måndag 2 december 2013

Måndag Bf+1

Jaha ingen bebis ville komma igår, så nu har man gått över tiden 1 dag och det är väl inget egentligen ingenting men är så himla rädd att jag inte ska ha fött innan mammas begravning den 12:e så måste  fött innan det eller så måste jag gå över till längre än den 12:e.
Jag måste faktiskt säga att jag börjar bli sjukt nervös nu, inom 2-3 veckor kommer jag vara mamma, det e ju sjukt! Ska jag ta hand om ett barn?! Tänk om jag blir en dålig mamma ?! Känns så skrämmande, men det är nog normalt att tänka så här bara det att många inte vågar säga att att de är rädda och oroliga för det "ska" ju bara vara guld och gröna skogar att få barn. Längtar ju självklart också efter min lilla tjej, längtar efter att få se och hålla i henne för första gången, bada henne, klä på henne, gå ut och gå med henne i vagnen och till och med att byta blöja :)

Jocke är hos tandläkaren och djuren sover så det är ganska så tyst och lugnt här hemma, ganska skönt faktiskt hehe ! Jag har mejlat försäkringskassan om lite frågor jag hade om föräldrapenning så vi får se hur lång tid det tar innan de svarar?! Har även hunnit dricka kaffe och dammsugit, så känner mig lite duktig faktiskt.

Mini-P och tomten :D



söndag 1 december 2013

280 dagar...

av min graviditet har nu passerat, det betyder alltså att bf-dagen är här :) Helt sjukt att i morgon så har jag gått över tiden det är ju stört hur fort det gått. Tror knappast lillan vill komma ut idag, det är ju bara 5 % som föder på bf dagen så chansen e ju inte stor direkt, men who knows .

Igår julpyntade jag klart ( allt utom gran och så) och det blev jätte fint och mysigt. Idag är det ju första advent vilket betyder att de är 23 dagar kvar till julafton och tills jag fyller år och då kommer min älskade syster och ska fira jul med oss, ska bli hej dunder mysigt.



fredag 29 november 2013

Mys fredag

Jag skulle ha gjort friterad kyckling och ris med sötsur sås till middag men var inte alls sugen på det så vi åt köttgrytan från igår till tidig middag och sen åkte jag och handlade vilket var lite jobbigt då jag fick värsta sammandragningarna men det gick bra ändå :)
Ikväll överraskar jag min älskling med smörgåstårta/stubbe, fast lite självisk överraskning är det då jag varit sugen på smörgåstårta sjukt länge,  men vet att Jocke också älskar smörgåstårta så det blir ju perfekt hehe.
Lägger upp bild och recept senare ( om den blev god vill säga hehe )

Så snart ska vi äta smörgåstårta och jag tänker titta på en film tror jag och Jocke ska spela Ghost det e någon turnering som är några dagar så då roar jag mig med film, tänkte se någon riktig tjej film då det inte blir så många sådana när jag och jocke ser på film tillsammans så får passa på nu.


Så blandade känslor!

Jag har aldrig varit en sådan person som längtat efter barn, medans många av mina vänner alltid velat ha barn. Det är absolut inte så att jag inte tycker om barn för det gör jag och barn älskar oftast mig men det har varit något med barn som jag har svårt för, kan egentligen inte sätta fingret på vad det är men något är det. Nu ska jag själv ha barn (vilken dag som helst) och jag är verkligen så himla glad och lycklig för det, dock är jag samtidigt livrädd då jag är rädd för att misslyckas, tänk om att jag inte är redo ?! Men sen tänker jag, när är man egentligen redo? Och helt ärlig tror jag aldrig man blir redo, det är något man lär sig.
Önskar så att hon ville komma ut med bruksanvisning i handen så man visste hur man skulle göra och var något fel så kunde man bara läsa i bruksanvisningen och se vad man skulle göra för att åtgärda problemet, hade varit så himla smidigt tycker jag :) Nej då tror att allt är ganska logiskt vad gäller barn eller i alla fall bebisar, så tror nog att det kommer gå bra.

Idag tror jag att de blir att hänga upp jul-gardiner i vardagsrummet och sen tror jag att det blir en sväng till birsta och glo lite på bebis kläder och jul grejer, hihi älskar det!




Skulle ju göra kalops igår men ändrade mig och gjorde en otroligt god köttgryta istället och det var minst lika gott :)

torsdag 28 november 2013

Tröttmössan !

Usch vad jag gnäller, men fy vad trött jag är !! Nu har jag tvättat färdigt för idag och fixat jul fint i köket och hängt upp ljusslingan, nu är det bara alla andra rum kvar men tänkte ta det imorgon eller Lördag får se hur jag gör. Det tråkiga är ju att man "inte får" sätta upp alla julgrejer nu, jag vill ju ha upp ALLT nu ju men får väl försöka hålla mig lite :)
Det är verkligen jätte fint här i området där vi bor, det är ljusslingor och juligt överallt och jag verkligen älskar att gå runt här och titta på all fin belysning, blir som ett litet barn och bara tok ler, hihi !!

Håller på att koka kalops men det tar ju sådan tid då grytbitarna ska kokas i flera timmar för att bli möra men det är ju värt det i slutändan och fy va gott det luktar i hela lägenheten.


Fixar dag

Idag är jag på fixar humör, håller på och tvättar och har fixat min garderob som var totalt kaos ingen ordning alls i den vill jag lova, såg ut som ett bombnedslag ungefär. Ska snart hänga upp en ljusslinga på balkongen och sedan färga håret. Dock är jag väldigt trött, då Mini-P väckte mig 1000 gånger i natt/imorse genom att bita mig i fingrarna, peta mig 100 gånger i ögat med tassen, satte på datorn och såklart lekte med precis allt som går att leka med, förhoppningsvis lugnar hon ner sig när hon blir äldre hon är ju trots allt bara en kattunge.

Nä nu dags och se om jag lyckas få ljusslingan att fungera !!


Såhär låg hon och stirrade på mig innan hon petade mig i ögat med tassen, det lilla busfröet !

onsdag 27 november 2013

Nattugglan är i farten igen !

Så klart jag är vaken den här tiden, vad annars ?! 
Var ju som sagt och storhandlade det idag, det gick bra inget vatten gick och jag fick inga värkar så kunde inte gått bättre ;) Jag och Jocke började inte heller att tjafsa som vi brukar göra eller rättare sagt JAG brukar börja tjafsa på honom efter vi har handlat då jag tycker vi har för lite pengar kvar och att vi handlat för mycket, och han säger alltid "det är väl viktigast att vi har mat" och det har han ju rätt i men tror att det har varit mycket hormoner också som gjort att jag blivit upprörd för jag tycker ju också det viktigaste är att vi har mat. 

Imorgon 28:e (eller idag, beror på hur man ser det) så har Marina sagt att bebis kommer, tyvärr tror jag att hon har fel för känner inte ett av ett dugg, men visst kan ju komma värsta värkarna helt plötsligt men tror inte det. Tror nog du har fel Marina, sorry !! 
Jag tror att damen tittar ut den 3:e Dec och Jocke tror 6:e, jag är bara nöjd om hon kommer innan den 12 då min mamma begravs då, och gärna inte dagen innan heller. Men annars spelar det ingen roll vilket datum min älskade lilla tjej vill komma.


Har precis smällt i mig 2 natt med keso, tonfisk och rödlök så äcklig gott alltså
skulle kunna leva på det, nom nom ! 

Vilken natt !!!

Har varit en riktig dryg natt då Mini-P och Pissen jagat varandra och det lät som vi hade ett gäng travhästar här hemma. Inte nog med att att de jagade varandra så skulle Mini-P bita i allt och då menar jag allt från våra kuddar till fönsterbrädan, kattj*veln !!! Så inte blivit många timmars sömn kan jag lova men får väl försöka vila lite nu på dagen.
Dock är det första natten på länge jag inte behövt gå och kissa, woho!! 

Idag blir det nog storhandling som står på schemat, känns lite läskigt att åka iväg och handla då man inte vet när förlossning kan sätta igång, tänk om vattnet går på willys lixom, haha! Nej usch vad jobbigt. 
Jocke har sagt att han kan åka men jag gillar att handla plus att det känns som om han kommer glömma en massa för han stressar alltid igenom affären medans jag kan gå i timmar för att jag tycker det är kul :) Så det går ganska bra att handla tillsammans då går det i lagom takt. Hoppas det går bra iaf...


 Här är de 2 som gjort sig skyldiga till att störa matte och husse när de ska sova!

tisdag 26 november 2013

Varför just på kvällen/natten ?!!

Sen typ några månader tillbaka har jag blivit jätte kreativ på kvällen/natten, jag kan få för mig att baka en massa bröd, storstäda eller liknade, har ingen lust alls att göra något på dagen då vill jag mest slappa men nu på natten då vaknar jag till liv, skumt det där!

Som nu ställde jag mig och gjorde en curry kyckling röra och stekpannebröd, blev verkligen hur gott som helst :)


       Recept på Curry kyckling röran :
1 kyckling filé
2 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
citron saft
curry
vitlökspulver
salt
vitpeppar


Gör så här :
                                                             

Börja med att skär kycklingen i normal stora bitar och stek dessa i stekpannan, krydda med curry, salt och vitpeppar sen lägger du dem för att svalna. När kycklingbitarna är kalla skär du dem i ännu mindre bitar och


lägg dessa sen i en skål och ha i creme fraiche och majonnäs rör om och krydda sen med curry salt och vitlökspulver, hur mycket av curryn beror på hur mycket currysmak du vill ha. 
Ha sedan i några droppar citronsaft, klart !!!

ser kanske inte så god ut,  men oj va god den var !!

Recept på Stekpannebrödet:
Ca 10 st

2 dl fullkornsvetemjöl
1 dl havrekli
2 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl special 
2 msk olja 
2,5 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk socker 
2 tsk bakpulver

Gör så här :

Blanda alla mjölsorter plus havrekli, salt, socker och bakpulver
Rör sedan i oljan och vattnet, knåda ihop detta till en smidig deg ( ta
 mer vetemjöl vid behov) Låt denna stå i ca 15-30 min.


Dela degen i ca 10 delar, beroende på hur stora bröd du vill ha, kavla ut dessa tunt.
stek dem sen på medelhög värme i en torr stekpanna ca 1,5 min på varje sida :) 
Lägg bröden i en köks handduk om du inte ska äta dem direkt.













När är det dags att åka in till förlossningen ?

Aj aj min mage, har massa förvärkar typ som mensvärk gånger 10 men vet att det inte betyder att det är på gång utan att det kan dröja upp till 2 veckor innan bebis vill ut.

 Det känns väldigt skrämmande att hon kan bestämma sig att komma när som helst nu, tänker mycket på hur det kommer kännas alltså hur ont det kommer göra och när vet man att det är dags att åka in till sjukhuset för det verkar ju vara olika för alla en del åker in när vattnet går och blir hemskickade för de bara e öppnade 1 cm andra åker in med kraftiga regelbundna värkar och föder inte för ens 24h senare och sen finns det dom som åker in när vattnet går knappt hinner in till sjukhuset innan bebisen är ute, det jag menar är att det är så olika från person till person så hur ska man veta när det är dags egentligen ?! Eftersom varken jag eller J har körkort så får vi ju åka taxi så det är ju inte bara att åka när man vill.
Jag hade tänkt att försöka stå ut med smärtan så länge det går här hemma då jag helst spenderar så lite tid på sjukhus som möjligt men samtidigt så kanske jag inte står ut länge alls och kommer in och bara e öppen 3-4 cm, det vet man ju aldrig. Min dröm är att det ska gå ganska fort från det att jag kommer in till förlossningen tills lillan är ute, men det lär väl ta sjukt lång tid istället hehe ;)





                                                          En väldigt trött och osminkad jag

Då prövar vi blogglyckan här !

Nej gillade inte att blogga på wordpress så nu tänkte jag pröva lyckan här och hoppas det är roligare att blogga här :) Jag är dock ingen stjärnbloggare, då jag ofta glömmer bort bloggen och kanske inte är den som är bäst på att skriva men jag vill så gärna blogga så nog tusan ska jag ha en blogg!!
Om ni skulle vilja besöka min gamla blogg för att se vad jag gjort och skrivit om innan så kan ni besöka den  här

Jag har bf om 5 dagar alltså den 1 December, så när som helst kan min lilla tjej titta ut eller så visar hon redan att hon ärvt sin envishet från pappa sin och stannar där inne så länge som möjligt. Jag hoppas och håller alla tummar att hon tittar ut så snart som möjligt då min älskade underbara mamma begravs den 12:e December så hade det varit perfekt om hon ville komma så jag säkert kan gå på den och inte ligger på bb.

Min kära mamma lämnade hastigt denna värd Söndagen den 10:e november, varför ? Vet jag inte än då vi fortfarande väntar på provsvar, men hoppas snart vi får veta vad som hänt?!
Det känns fortfarande helt overklig att hon inte finns nå mer, att jag aldrig kommer få träffa eller prata med min mamma det kan/vill jag inte förstå :( Hon var verkligen värdens bästa mamma och jag är verkligen sjukt tacksam för allt hon gjort för mig och min syster. Vila ifrid älskade mamma <3